Café Paulus

Önkiszolgáló étterem

Az önkiszolgáló pultban állandó jelleggel megtalálható ételeink:

  • Levesek (húsleves cérnametélttel, grízgombóccal, májgombóccal, brokkolikrém leves, gombaleves, tárkonyos csirkeragu leves, paradicsomleves, gyümölcsleves, babgulyás)
  • Főzelékek (zöldborsó, lencse, tök, spenót)
  • Lasagne paradicsomos darált sertéshússal
  • Rakott burgonya
  • Paradicsomos húsgombóc
  • Brassói
  • Chilis bab
  • Frissensültek (rántott karaj és csirkemell, rántott sajt, rántott camambert, rántott gomba)
  • Friss saláták, savanyúságok
  • Desszert (tiramisu, profiterol, somlói, gesztenye püré)

Emellett 6-8 új étel is bekerül a pultba, amely állandó változatosságot jelent a minden nap nálunk ebédelőknek is (leves, raguk, főzelék, feltétek, rostlapos ételek, tésztafélék, stb).

A közel 40 féle ételt összetevő alapanyagok magas minőségének mi sem lehet jobb bizonyítéka, mint hogy a vezetőség is minden nap a pultból ebédel családjával. A harmonikus íz világot a friss zöld fűszerek adják, friss magyar húsokkal, zöldségekkel dolgozunk, a mirelit áru tartását igyekszünk a minimálisra szorítani. Nem olajban, hanem pálmazsírban sütjük a ropogós rántott húst. Olasz ételeinkhez prémium olasz alapanyagokat használunk, mint a tészták, olíva bogyó, ecetek, olajok, a pizzát pedig olasz pizza liszttel gyúrjuk.

Öt szakács irányítja a további hat konyhai dolgozó munkáját, hogy minden nap friss és finom ételek fogadják azokat, akik megtisztelnek minket bizalmukkal és nálunk ebédelnek.

Az adagok óriásiak, hiszen a mérték kialakítása sem volt hétköznapi. A tulajdonos, 13 éve, akkor még PTE-s egyetemistaként, a tányérra rakatott annyi ételt, amennyitől már látta, hogy jól lakna. Ezt mérték le a szakácsok, ennek a mértéke lett az irányadó és ezt a filozófiát őrizzük azóta is: Finom, nagy adagok, nem csak egyetemistáknak, hanem minden nálunk étkezni kívánó kedves vendégünknek!